Skip to main content

Vragen categorie: Algemeen

Dwang en seksualiteit

Is het vaker zo dat het lichaam seksueel geprikkeld raakt door angst en frustraties? Is het inmiddels echt een seksuele fantasie van mij als ik bijv mijn man heel lelijk maak in mijn hoofd (vlak voor mijn orgasme) of kunt u anders aan mij uitleggen wat dat is? Heeft u tips voor mij hoe ik hier enigszins vanaf kom?

Lees verder

Perfectionisme symptoom van OCD?

Ik heb OCD en schema’s zoals Mislukking en Minderwaardigheid. Angst om tekort te schieten en afgewezen te worden belemmert me in dagelijkse taken. Schematherapie hielp niet; ik vraag me af of deze angsten obsessies zijn en een andere aanpak beter zou werken.

Lees verder

Heb ik wel dwang?

Het boek ‘Vals alarm’ was een eye-opener. Toch twijfel ik aan mijn problemen, vooral over de duur van mijn dwanghandelingen. Zijn mijn ervaringen ernstig genoeg voor een dwangstoornis? Kunnen OCD, OCPS en/of OCSS samen voorkomen?

Lees verder

Prognose OCD

Sinds een jaar lijd ik aan OCD, vooral mentale dwang. Therapie en medicatie helpen, maar ik ben bezorgd over de prognose. Is OCD chronisch en hoe erg is het vergeleken met andere psychische aandoeningen? En is het vergelijkbaar met angststoornissen? Ik zoek duidelijkheid temidden van tegenstrijdige informatie op internet.

Lees verder