Skip to main content

Lotgenotencontact

Andere mensen met OCD begrijpen als geen ander hoe je je voelt als je last hebt van dwanggedachten en dwanghandelingen. Ontmoeten en delen van ervaringen zorgt voor meer inzicht en minder schaamte. Je merkt dat je niet de enige bent met deze aandoening.

ADF Stichting

De Angst Dwang en Fobiestichting is dé patiëntenvereniging voor mensen met angst en dwang. ADF organiseert lotgenotencontact door heel Nederland. De stichting werkt samen met behandelaren, kenniscentra, andere patiënten- en familieorganisaties, regionale cliëntenorganisaties en MIND. De ADF Stichting is voor vragen bereikbaar via hun telefonische hulpdienst. De speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers bieden een luisterend oor, geven vrijblijvend advies over de juiste behandeling in jouw buurt en vertellen graag meer over de verschillende mogelijkheden van lotgenotencontact. ADF heeft een YouTube Chatroom Sociale Angst en een Facebookgroep. Je kunt ook langskomen voor een persoonlijk gesprek. Kijk hier voor meer informatie over hoe de ADF Stichting jou kan helpen.

OCDcafé

OCDcafé organiseert ontmoetingen voor mensen met OCD, online en offline. Op ocdcafe.nl kun je zien wanneer de meetings plaatsvinden.

Vlaamse Vereniging Angst en Dwang

VVAD is een Vlaamse zelfhulpgroep voor mensen met OCD en hun vrienden en familieleden. Op de website kun je ervaringsverhalen lezen en in contact komen met de schrijver ervan. VVAD organiseert meetings en voordrachten.